Řízky s tvarůžky
Olomoucké tvarůžky mají své místo i v teplé kuchyni.
Ingredience
- 4 silnější vepřové řízky
- asi 100 g tvarůžků
- vejce, hladká mouka a strouhanka na trojobal
- sůl
- tuk na smažení
Postup:
- Plátky nařízneme, aby se vytvořila kapsa, poté je lehce naklepeme.
- Do kapsy vložíme tvarůžek – pokud není kapsa dost velká, můžeme tvarůžek rozpůlit. Okraje spíchneme párátkem.
- Takto připravené řízky jen lehce osolíme, obalíme v hladké mouce, protáhneme rozkvedlaným vajíčkem a obalíme ve strouhance. Kdo má rád smažený obal, může postup zopakovat.
- Smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami, doplníme zeleninou podle chuti.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.