Řízky s tvarůžky
Olomoucké tvarůžky mají své místo i v teplé kuchyni.
Ingredience
- 4 silnější vepřové řízky
- asi 100 g tvarůžků
- vejce, hladká mouka a strouhanka na trojobal
- sůl
- tuk na smažení
Postup:
- Plátky nařízneme, aby se vytvořila kapsa, poté je lehce naklepeme.
- Do kapsy vložíme tvarůžek – pokud není kapsa dost velká, můžeme tvarůžek rozpůlit. Okraje spíchneme párátkem.
- Takto připravené řízky jen lehce osolíme, obalíme v hladké mouce, protáhneme rozkvedlaným vajíčkem a obalíme ve strouhance. Kdo má rád smažený obal, může postup zopakovat.
- Smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami, doplníme zeleninou podle chuti.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka