Kuřecí řízek
Dětská klasika, kterou si rádi dají i dospěláci.
Ingredience
- 4 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní, které jsou šťavnatější)
- sůl
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- hladká mouka
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup:
- Řízky naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou, protáhneme vajíčkem rozšlehaným s mlékem a obalíme ve strouhance.
- Smažíme v dobře rozehřátém tuku po obou stranách pěkně do zlatova, po usmažení položíme na papírový ubrousek, který vstřebá přebytečný tuk.
- Podáváme s bramborami, zdobíme plátkem citronu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.