Kuřecí řízek
Dětská klasika, kterou si rádi dají i dospěláci.
Ingredience
- 4 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní, které jsou šťavnatější)
- sůl
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- hladká mouka
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup:
- Řízky naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou, protáhneme vajíčkem rozšlehaným s mlékem a obalíme ve strouhance.
- Smažíme v dobře rozehřátém tuku po obou stranách pěkně do zlatova, po usmažení položíme na papírový ubrousek, který vstřebá přebytečný tuk.
- Podáváme s bramborami, zdobíme plátkem citronu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.