Kuřecí řízek

Dětská klasika, kterou si rádi dají i dospěláci.   

Ingredience
  • 4 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní, které jsou šťavnatější)
  • sůl
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Řízky naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou, protáhneme vajíčkem rozšlehaným s mlékem a obalíme ve strouhance.
  2. Smažíme v dobře rozehřátém tuku po obou stranách pěkně do zlatova, po usmažení položíme na papírový ubrousek, který vstřebá přebytečný tuk.
  3. Podáváme s bramborami, zdobíme plátkem citronu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.