Kuřecí řízek
Dětská klasika, kterou si rádi dají i dospěláci.
Ingredience
- 4 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní, které jsou šťavnatější)
- sůl
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- hladká mouka
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup:
- Řízky naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou, protáhneme vajíčkem rozšlehaným s mlékem a obalíme ve strouhance.
- Smažíme v dobře rozehřátém tuku po obou stranách pěkně do zlatova, po usmažení položíme na papírový ubrousek, který vstřebá přebytečný tuk.
- Podáváme s bramborami, zdobíme plátkem citronu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka