Řízky s majonézou a cibulí

Vzhledově možná nic moc, ale ta chuť!       

Suroviny:

2 plátky krkovice

1 velká cibule

4 lžíce majonézy

sůl

pepř

případně 100 g strouhaného sýra

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, polovinu rozložíme do sádlem vymazaného pekáčku a položíme na to maso.
  3. Na plátky masa rozetřeme majonézu, poklademe zbytkem cibule, nepatrně podlijeme, zakryjeme a dáme péci.
  4. Po asi 50i minutách odkryjeme, zvýšíme teplotu a zhruba 7 minut dopékáme.
  5. Kdo rád vydatnější pokrm, může ještě pod majonézu dát strouhaný sýr. Podáváme s bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.