Řízky s majonézou a cibulí
Vzhledově možná nic moc, ale ta chuť!
Suroviny:
2 plátky krkovice
1 velká cibule
4 lžíce majonézy
sůl
pepř
případně 100 g strouhaného sýra
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka, polovinu rozložíme do sádlem vymazaného pekáčku a položíme na to maso.
- Na plátky masa rozetřeme majonézu, poklademe zbytkem cibule, nepatrně podlijeme, zakryjeme a dáme péci.
- Po asi 50i minutách odkryjeme, zvýšíme teplotu a zhruba 7 minut dopékáme.
- Kdo rád vydatnější pokrm, může ještě pod majonézu dát strouhaný sýr. Podáváme s bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.