Kuřecí stehenní řízky na rozmarýnu
Jednoduché, rychlé a chuťově zajímavé.
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky
sůl
rozmarýn – může být sušený, nebo čerstvý
trochu másla nebo oleje
Postup:
- Maso opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáče s trochou tuku.
- Okořeníme rozmarýnem, mírně podlijeme a v předehřáté troubě pečeme do měkka. Část vody při podlití můžeme nahradit bílým vínem.
- Přílohu volíme podle chuti – vařené brambory nebo dušená rýže nebo těstoviny. Zeleninový salát podle chuti jídlo doplní.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.