Kuřecí stehenní řízky na rozmarýnu

Jednoduché, rychlé a chuťově zajímavé.

Suroviny:

kuřecí stehenní řízky

sůl

rozmarýn – může být sušený, nebo čerstvý

trochu másla nebo oleje

Postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáče s trochou tuku.
  2. Okořeníme rozmarýnem, mírně podlijeme a v předehřáté troubě pečeme do měkka. Část vody při podlití můžeme nahradit bílým vínem.
  3. Přílohu volíme podle chuti – vařené brambory nebo dušená rýže nebo těstoviny. Zeleninový salát podle chuti jídlo doplní.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.