Vepřové přírodní řízky se slaninou
Vyhneme se tukem nasáklému trojobalu.
Ingredience
- asi 300-400 g vepřové pečeně nebo kýty
- 2 plátky anglické slaniny
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
Postup:
- Z masa nakrojíme tenčí plátek, ale nedokrojíme. Nakrojíme další plátek a ten už dokrojíme – vznikne masový dvojlist.
- Opatrně naklepeme, důležité je, aby vždy dva plátky zůstaly spojené. Osolíme, opepříme, vložíme přeložený plátek anglické slaniny a sepneme párátkem.
- Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, odhrneme ji stranou a na tuku z obou stran opečeme připravené plátky.
- Podlijeme horkou vodou a dusíme pěkně do měkka.
- Podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme výpekem. Podáváme se zeleninovým salátem nebo oblohou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.