Vepřové přírodní řízky se slaninou

Vyhneme se tukem nasáklému trojobalu.

Ingredience
  • asi 300-400 g vepřové pečeně nebo kýty
  • 2 plátky anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla

Postup:

  1. Z masa nakrojíme tenčí plátek, ale nedokrojíme. Nakrojíme další plátek a ten už dokrojíme – vznikne masový dvojlist.
  2. Opatrně naklepeme, důležité je, aby vždy dva plátky zůstaly spojené. Osolíme, opepříme, vložíme přeložený plátek anglické slaniny a sepneme párátkem.
  3. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, odhrneme ji stranou a na tuku z obou stran opečeme připravené plátky.
  4. Podlijeme horkou vodou a dusíme pěkně do měkka.
  5. Podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme výpekem. Podáváme se zeleninovým salátem nebo oblohou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.