Kedlubny s hráškem
Pro vegetariány…
Ingredience
- 4 kedlubny
- miska zeleného hrášku – může být i mražený
- 2-3 lžíce másla
- 1 menší cibule
- šálek smetany
- sůl, pepř
- trochu hladké mouky na zahuštění
Postup:
- Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kedlubny, osolíme, opepříme, mírně podlijeme a dusíme.
- Když jsou kedlubny skoro měkké, přidáme hrášek a ještě krátce podusíme.
- Přilijeme smetanu, a pokud chceme mít šťávu hustší, tak ji zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
- Podáváme s vařenými bramborami, které posypeme pažitkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.