Kedlubny s hráškem

Pro vegetariány…

Ingredience
  • 4 kedlubny
  • miska zeleného hrášku – může být i mražený
  • 2-3 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • šálek smetany
  • sůl, pepř
  • trochu hladké mouky na zahuštění

Postup:

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kedlubny, osolíme, opepříme, mírně podlijeme a dusíme.
  3. Když jsou kedlubny skoro měkké, přidáme hrášek a ještě krátce podusíme.
  4. Přilijeme smetanu, a pokud chceme mít šťávu hustší, tak ji zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami, které posypeme pažitkou.

Mohlo by vás zajímat