Chřest s parmazánem
Můžete ho připravit z chřestu zeleného i bílého.
Ingredience
- chřest
- parmazán
- vejce
- sůl
Postup:
- Chřestu odlomíme dřevnaté konce – ale nevyhazujeme! Využijeme je na polévku.
- Chřest povaříme v osolené vodě a ani tu nevyléváme, opět poslouží k přípravě polévky.
- Na talíři ho doplníme na kolečka nakrájeným natvrdo vařeným vejcem a strouhaným parmazánem.
- Jako příloha se hodí nové brambory maštěné máslem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka