Chřest s máslovou strouhankou

Nechte vyniknout jemnou chuť chřestu.   

Ingredience
  • zelený chřest
  • máslo
  • strouhanka
  • sůl

Postup:

  1. Chřestu dolomíme dřevnaté konce – můžeme je využít pro polévkový vývar.
  2. Stonky povaříme v osolené vodě.
  3. Na rozehřátém másle osmahneme strouhanku pěkně do zlatova.
  4. Podáváme s vařenými bramborami, dáme na ně plátek syrového másla a chřest posypeme osmaženou strouhankou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.