Chřest s máslovou strouhankou
Nechte vyniknout jemnou chuť chřestu.
Ingredience
- zelený chřest
- máslo
- strouhanka
- sůl
Postup:
- Chřestu dolomíme dřevnaté konce – můžeme je využít pro polévkový vývar.
- Stonky povaříme v osolené vodě.
- Na rozehřátém másle osmahneme strouhanku pěkně do zlatova.
- Podáváme s vařenými bramborami, dáme na ně plátek syrového másla a chřest posypeme osmaženou strouhankou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.