Chřest s máslovou strouhankou
Nechte vyniknout jemnou chuť chřestu.
Ingredience
- zelený chřest
- máslo
- strouhanka
- sůl
Postup:
- Chřestu dolomíme dřevnaté konce – můžeme je využít pro polévkový vývar.
- Stonky povaříme v osolené vodě.
- Na rozehřátém másle osmahneme strouhanku pěkně do zlatova.
- Podáváme s vařenými bramborami, dáme na ně plátek syrového másla a chřest posypeme osmaženou strouhankou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.