Chřestový koláč
Suroviny: 1 balíček čerstvého bílého chřestu, listové těsto, 4 vařená vejce, 2 čerstvá vejce, 200g dušené šunky, 2dc kysané smetany, bylinková sůl a čerstvě mletý pepř.
Postup: Chřest oloupeme od hlavičky dolů, konce odkrojíme a uvaříme v osolené vodě (do té vody přidáme kostku cukru a plátek másla). Scedíme a necháme okapat. Listové těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Na dno rozprostřeme směs jemně pokrájených vařených vajec a na malé kostičky nakrájenou šunku. Lehce osolíme, opepříme. Kysanou smetanu rozšleháme s vejci, ochutíme bylinkovou solí a nalijeme na koláč. Ozdobíme uvařeným chřestem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.