Jemný zapečený pórek aneb chřest chudých
Suroviny: Pórek – přes půl kg a jen bílé části, 2 dl mléka a 2 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, sůl, muškátový oříšek a máslo do zapékací mísy.
Postup: Bílé části pórku vložíme do osolené vody a povaříme skoro do měkka. Pak scedíme, narovnáme je do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci, moukou, muškátovým oříškem a solí. Dáme zapéci do vyhřáté trouby.
Dobrou chuť vám přeje Milena Nováková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka