Zeleninové karbanátky

Vyberte si kořenící směs podle vlastní chuti.

Ingredience
  • 1 třetina celeru
  • 3 mrkve
  • 2 vejce
  • 5 lžic kefíru
  • sůl nebo kořenící směs (např. na americké brambory, grilovací…)
  • 8 lžic strouhanky a další strouhanka na obalení
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Celer a mrkev jemně nastrouháme, přidáme vejce, kefír a osolíme nebo přidáme kořenící směs – ty už většinou bývají osolené.
  2. Postupně přidáváme strouhanku, až vznikne dostatečně hustá směs a z ní tvoříme karbanátky.
  3. Karbanátky obalíme ve strouhance a na rozehřátém tuku smažíme po obou stranách.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s kaší, přidáme rajčata na ozdobu.

Mohlo by vás zajímat