Celerové karbanátky

Po víkendové masové grilovačce trochu zeleniny…    

Ingredience
  • 1 středně velký celer
  • 1 mrkev
  • 100 g sýra eidam
  • 1-2 vejce
  • 3-4 lžíce strouhanky
  • 2-3 lžíce mléka
  • sůl
  • pepř
  • podle chuti česnek
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Celer i mrkev očistíme a nastrouháme, přidáme strouhaný sýr, vejce, mléko a strouhanku, promícháme a podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme utřený česnek. Necháme chvíli odležet.
  2. Z hmoty tvoříme malé placičky a po obou stranách smažíme na rozehřátém tuku. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Související

  • Celerové brambory

    Nebojte se nových kombinací.        

  • Celerové řízečky

    Hořčík, železo, draslík – to obsahuje celer a výborně tak působí na snížení cholesterolu v krvi, pomáhá snižovat tlak a detoxikuje.

  • Celerová letní polévka

    Aroma celeru je dané obsahem éterických olejů, které umějí chránit i náš zažívací trakt před různými nevítanými mikroorganismy.