Celerové karbanátky
Po víkendové masové grilovačce trochu zeleniny…
Ingredience
- 1 středně velký celer
- 1 mrkev
- 100 g sýra eidam
- 1-2 vejce
- 3-4 lžíce strouhanky
- 2-3 lžíce mléka
- sůl
- pepř
- podle chuti česnek
- tuk na smažení
Postup:
- Celer i mrkev očistíme a nastrouháme, přidáme strouhaný sýr, vejce, mléko a strouhanku, promícháme a podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme utřený česnek. Necháme chvíli odležet.
- Z hmoty tvoříme malé placičky a po obou stranách smažíme na rozehřátém tuku. Podáváme s tatarskou omáčkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka