Celerové karbanátky
Po víkendové masové grilovačce trochu zeleniny…
Ingredience
- 1 středně velký celer
- 1 mrkev
- 100 g sýra eidam
- 1-2 vejce
- 3-4 lžíce strouhanky
- 2-3 lžíce mléka
- sůl
- pepř
- podle chuti česnek
- tuk na smažení
Postup:
- Celer i mrkev očistíme a nastrouháme, přidáme strouhaný sýr, vejce, mléko a strouhanku, promícháme a podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme utřený česnek. Necháme chvíli odležet.
- Z hmoty tvoříme malé placičky a po obou stranách smažíme na rozehřátém tuku. Podáváme s tatarskou omáčkou.
Související
-
Celerové řízečky
Hořčík, železo, draslík – to obsahuje celer a výborně tak působí na snížení cholesterolu v krvi, pomáhá snižovat tlak a detoxikuje.
-
Celerová letní polévka
Aroma celeru je dané obsahem éterických olejů, které umějí chránit i náš zažívací trakt před různými nevítanými mikroorganismy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.