Uzený jazyk s křenovou omáčkou
Zimní klasika.
Ingredience
- 2 uzené vepřové jazyky
- 1 cibule
- 5 kuliček pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- sůl
- Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, případně špetka cukru a trošku octa, strouhaný křen, kelímek smetany
Postup:
- Jazyky dáme s kořením a rozkrojenou cibulí vařit do osolené vody a než změknou, připravíme omáčku.
- Na másle do světla osmahneme mouku, zalijeme vývarem, rozmícháme a provaříme. Na konec přidáme smetanu, necháme přejít var a chuť doladíme špetkou cukru a troškou octa, vmícháme nastrouhaný křen a už nevaříme.
- Jazyky sloupneme a nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a bramborovými knedlíky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.