Uzený jazyk s křenovou omáčkou
Zimní klasika.
Ingredience
- 2 uzené vepřové jazyky
- 1 cibule
- 5 kuliček pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- sůl
- Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, případně špetka cukru a trošku octa, strouhaný křen, kelímek smetany
Postup:
- Jazyky dáme s kořením a rozkrojenou cibulí vařit do osolené vody a než změknou, připravíme omáčku.
- Na másle do světla osmahneme mouku, zalijeme vývarem, rozmícháme a provaříme. Na konec přidáme smetanu, necháme přejít var a chuť doladíme špetkou cukru a troškou octa, vmícháme nastrouhaný křen a už nevaříme.
- Jazyky sloupneme a nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a bramborovými knedlíky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.