Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Zimní klasika.

Ingredience
  • 2 uzené vepřové jazyky
  • 1 cibule
  • 5 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, případně špetka cukru a trošku octa, strouhaný křen, kelímek smetany

Postup:

  1. Jazyky dáme s kořením a rozkrojenou cibulí vařit do osolené vody a než změknou, připravíme omáčku.
  2. Na másle do světla osmahneme mouku, zalijeme vývarem, rozmícháme a provaříme. Na konec přidáme smetanu, necháme přejít var a chuť doladíme špetkou cukru a troškou octa, vmícháme nastrouhaný křen a už nevaříme.
  3. Jazyky sloupneme a nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a bramborovými knedlíky.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.