Křenová omáčka s vejcem
Kdybyste ještě neměli spotřebovaná vykoledovaná vajíčka…
Suroviny:
4-5 středních brambor
2 vejce
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření nebo šlehačky nebo kysané smetany
3-4 lžíce sterilovaného křenu nebo čerstvého
sůl
Postup:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kostky a dáme vařit do osolené vody.
2. Vedle dáme vařit vejce natvrdo nebo použijeme vejce z pomlázky.
3. Když jsou brambory skoro měkké, zahustíme omáčku hladkou moukou rozkvedlanou v troše studené vody, a až v závěru varu přidáme smetanu. Pokud použijeme kysanou, také ji předem rozkvedláme.
4. Úplně na konec přidáme křen, necháme var jen převalit a podáváme s oloupaným rozpůleným vařeným vejcem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka