Zeleninová rýže
Dáme víc zeleniny než rýže.
Ingredience
- 1 šálek rýže
- 700 g mražené zeleniny – např. směs mrkev, hrášek, kukuřice
- 4 lžíce másla
- 1 kávová lžička oleje
- sůl
- případně strouhaný sýr
Postup:
- Rýži propláchneme na sítu, dáme do kastrolu a zalijeme dvěma šálky vody. Osolíme, kápneme oleje, zakryjeme a přivedeme k varu, pak oheň stáhneme, po 5 minutách úplně vypneme, zakryjeme utěrkou a necháme dojít.
- Na pánvi rozpustíme máslo, mraženou zeleninu prolijeme na sítu horkou vodou a dáme na máslo, mírně podlijeme, osolíme a udusíme.
- Nakonec smícháme rýži se zeleninou a podáváme. Můžeme posypat strouhaným sýrem – eidam, gouda nebo i niva. Můžeme to využít i jako přílohu k masu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.