Ovocná rýže

Můžete jíst za tepla i za studena...

Ingredience
  • 250 ml kulatozrnné rýže
  • 1 l mléka polotučného
  • máslo
  • asi 2 lžíce cukru
  • sůl
  • skořice
  • švestky nebo jablka

Postup:

  1. Zapékací mísu vymažeme máslem, nalijeme asi polovinu mléka a zapneme troubu na 175 stupňů.
  2. Rýži propláchneme na sítu, vsypeme ji do mléka v zapékací míse, velmi mírně osolíme, osladíme, poprášíme skořicí, poklademe vypeckovanými švestkami nebo plátky jablek (můžeme i kombinovat), dolijeme mléko, poklademe plátky másla a dáme do trouby.
  3. Pečeme, až se všechno mléko vstřebá.
  4. Na talíři můžeme ještě přisladit – podle chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.