Avokádový salát
Tady se vyplatí pohlídat slevové akce…
Ingredience
- 1 větší, zralé, ale ještě pevné avokádo
- 1 malá cibule
- 5-6 cherry rajčat
- Na dresink: 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička krémového balzamika, 1 lžička medu, půl lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř
Postup:
- Avokádo podélně nakrojíme po celém obvodu, v dlaních jím pootočíme a v jedné polovině zůstane pecka – do té zasekneme nůž a vyndáme ji nebo opatrně vydlábneme lžičkou.
- Dužiny vyndáme ze slupky pomocí lžíce, nakrájíme na proužky a pak na kostičky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčátka překrájíme a všechno i s avokádem promícháme.
- Suroviny na dresink dáme do malé sklenky se šroubovacím uzávěrem a dobře protřepeme.
- Dresink vmícháme do salátu a podáváme s opečeným toastem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.