Avokádový salát

Tady se vyplatí pohlídat slevové akce…

Ingredience
  • 1 větší, zralé, ale ještě pevné avokádo
  • 1 malá cibule
  • 5-6 cherry rajčat
  • Na dresink: 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička krémového balzamika, 1 lžička medu, půl lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř

Postup:

  1. Avokádo podélně nakrojíme po celém obvodu, v dlaních jím pootočíme a v jedné polovině zůstane pecka – do té zasekneme nůž a vyndáme ji nebo opatrně vydlábneme lžičkou.
  2. Dužiny vyndáme ze slupky pomocí lžíce, nakrájíme na proužky a pak na kostičky.
  3. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčátka překrájíme a všechno i s avokádem promícháme.
  4. Suroviny na dresink dáme do malé sklenky se šroubovacím uzávěrem a dobře protřepeme.
  5. Dresink vmícháme do salátu a podáváme s opečeným toastem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.