Salát s balkánem a avokádem
V létě žádné dlouhé vaření...
Ingredience
- 1 list pekingského zelí
- 4-5 cherry rajčátek
- půl polní okurky
- půl avokáda
- 50 g balkánského sýra
- krémové balsamico
- lžíce slunečnicových semínek, sůl, špetka mletého chilli
Postup:
- Zelí a rajčátka nakrájíme, okurku nakrouháme na jemné plátky a promícháme.
- Přidáme nadrobno nakrájený nebo nahrubo nastrouhaný balkánský sýr, pokapeme krémovým balzamikovým octem, ozdobíme kousky avokáda a slunečnicovými semínky, která jsme předem krátce opražili, mírně osolili a okořenili mletým chilli.
- Podáváme s kouskem pečiva.
Související
-
Těstovinový salát s nivou, ořechy a hruškou
Vaříme-li těstoviny jako přílohu, uvaříme jich víc a zbytek použijeme druhý den na salát.
-
Salát kamutový s nivou
Kamut je starověký druh pšenice – je bez genetických úprav a zachovává si vysoký obsah živin. Má například o 20-40 procent víc bílkovin než běžná pšenice.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.