Salát s balkánem a avokádem
V létě žádné dlouhé vaření...
Ingredience
- 1 list pekingského zelí
- 4-5 cherry rajčátek
- půl polní okurky
- půl avokáda
- 50 g balkánského sýra
- krémové balsamico
- lžíce slunečnicových semínek, sůl, špetka mletého chilli
Postup:
- Zelí a rajčátka nakrájíme, okurku nakrouháme na jemné plátky a promícháme.
- Přidáme nadrobno nakrájený nebo nahrubo nastrouhaný balkánský sýr, pokapeme krémovým balzamikovým octem, ozdobíme kousky avokáda a slunečnicovými semínky, která jsme předem krátce opražili, mírně osolili a okořenili mletým chilli.
- Podáváme s kouskem pečiva.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka