Čočková polévka s klobásou
Po takové lyžařské túře přijde náramně vhod…
Ingredience
- 2 hrsti čočky
- 1 malá cibule
- 2 lžíce másla
- 1 hrst hrubé krupice
- sůl
- pepř
- 2-3 stroužky česneku
- 1 šunková klobása, nebo nějaká pikantnější
Postup:
- Čočku ráno namočíme do studené vody.
- Když jdeme vařit, vodu slijeme, zalijeme ¾ litrem nové vody a povaříme skoro do měkka. Nesolíme.
- Vedle na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme ji do polévky, osolíme, okořeníme pepřem, vmícháme krupici a dovaříme.
- Na talíři dochutíme utřeným česnekem a na jednotlivé porce přidáme opečená kolečka klobásy.
Související
-
Čočkový salát s uzeninou
Máte-li doma vegetariána, odeberte pro něj část salátu a uzeninu přimíchejte do zbytku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.