Vepřové se smetanovou houbovou omáčkou
Zkuste místo knedlíků podávat s rýží.
Ingredience
- 4 plátky vepřového masa – krkovička je šťavnatější
- 1 střední cibule
- miska sušených hub
- 2 lžíce sádla
- sklenka smetany
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup:
- Sušené houby přes noc namočíme do vody.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli.
- Plátky masa lehce naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a mírně opepříme.
- Maso orestujeme na cibulovém základu, přidáme namočené houby, zalijeme vodou a dusíme.
- Když je maso měkké, měly by být měkké i houby. Pak omáčku podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, provaříme a v závěru pak přilijeme smetanu a už necháme jen přejít var.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.