Vepřové se smetanovou houbovou omáčkou

Zkuste místo knedlíků podávat s rýží.

Ingredience
  • 4 plátky vepřového masa – krkovička je šťavnatější
  • 1 střední cibule
  • miska sušených hub
  • 2 lžíce sádla
  • sklenka smetany
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka

Postup:

  1. Sušené houby přes noc namočíme do vody.
  2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli.
  3. Plátky masa lehce naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a mírně opepříme.
  4. Maso orestujeme na cibulovém základu, přidáme namočené houby, zalijeme vodou a dusíme.
  5. Když je maso měkké, měly by být měkké i houby. Pak omáčku podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, provaříme a v závěru pak přilijeme smetanu a už necháme jen přejít var.

    Mohlo by vás zajímat