Gulášová polévka z mletého masa
S kouskem pečiva poslouží jako celé jídlo.
Ingredience
- 300 g mletého masa, směs hovězí a vepřové
- asi 6 středně velkých brambor
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 2-3 stroužky česneku
- mletá paprika
- pepř
- majoránka
- sůl
- hladká mouka na zahuštění nebo jíška
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso a asi 10 minut za stálého míchání prosmahneme.
- Pak okořeníme paprikou, majoránkou, solí a pepřem, zalijeme horkou vodou, necháme vzejít var a pak přidáme na kostičky nakrájené brambory.
- Když jsou brambory skoro měkké, zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme. Před podáváním ještě ochutnáme a podle potřeby chuť doladíme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.