Gulášová polévka z mletého masa
S kouskem pečiva poslouží jako celé jídlo.
Ingredience
- 300 g mletého masa, směs hovězí a vepřové
- asi 6 středně velkých brambor
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 2-3 stroužky česneku
- mletá paprika
- pepř
- majoránka
- sůl
- hladká mouka na zahuštění nebo jíška
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso a asi 10 minut za stálého míchání prosmahneme.
- Pak okořeníme paprikou, majoránkou, solí a pepřem, zalijeme horkou vodou, necháme vzejít var a pak přidáme na kostičky nakrájené brambory.
- Když jsou brambory skoro měkké, zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme. Před podáváním ještě ochutnáme a podle potřeby chuť doladíme.
Související
-
Polévka z červené řepy
Je to jedna ze superpotravin, chrání cévy i játra, podporuje činnost střev i tvorbu červených krvinek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.