Uzená polévka s krupkami a hráškem
Zahřeje a dodá tělu sílu.
Ingredience
- 500 g uzeného masa
- 2 mrkve
- miska mraženého hrášku
- šálek krupek
- 1 cibule
- sůl
- 4 kuličky pepře a trochu mletého pepře
Postup:
- Maso opláchneme a dáme vařit společně s celým pepřem a oloupanou cibulí vcelku, zatím nesolíme.
- Když je maso měkké, vyndáme ho a kousek z něj nakrájíme na kostičky.
- Do přecezeného vývaru dáme vařit nakrájené mrkve a propláchnuté krupky. Krupky propláchneme opravdu dobře na sítu, aby vývar příliš nezakalily.
- Když jsou mrkve i krupky měkké, přidáme ještě mražený hrášek a nakrájené maso a prohřejeme. Zbylé maso podáváme se švestkovou omáčkou a bramborovými šiškami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.