Rajská omáčka s masem a knedlíkem
Jedna ze stálic české kuchyně, která se neomrzí.
Ingredience
- 500 g hovězího zadního masa
- 1 cibule
- 5 kuliček pepře
- 4 nová koření
- 1 bobkový list
- 150 g rajského protlaku
- 3 lžíce másla
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl, cukr, citronová šťáva, skořice
Postup:
- Do vroucí osolené vody s kořením dáme vařit maso, rychleji se zatáhne a zůstane šťavnatější. Vaříme do měkka.
- Když je maso měkké, vyndáme ho, vývar přecedíme a necháme zchladnout.
- V kastrole na másle osmahneme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme litrem zchladlého vývaru, přidáme protlak, trošku skořice, rozmícháme a dobře provaříme. V závěru dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou.
- Maso nakrájíme na plátky, dáme do omáčky prohřát a podáváme s houskovým knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka