Rajská omáčka s hovězím
Milujete, nebo nenávidíte...
Suroviny:
půl kg hovězího masa
4-5 rajčat
1 malá konzervička rajského protlaku
1 větší cibule
1 bobkový list
4-5 kuliček nového koření
4-5 pepřů
3 hřebíčky
špetka tymiánu
případně trochu mleté skořice
1/2 citronu (ocet)
cukr
3 lžíce másla
sůl
2-3 lžíce zlaté jíšky
Postup:
- Dáme vařit maso do osolené vody – tlakový hrnec proces urychlí.
- Na másle lehce do růžova zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme pokrájená rajčata a dusíme.
- Po 10 minutách přidáme rajský protlak, všechno koření a také plátky z dobře omytého citronu, krátce prosmahneme, to sníží ostrou kyselost protlaku a zalijeme hotovým vývarem.
- Vaříme, až jsou rajčata rozvařená, pak zahustíme jíškou, provaříme, omáčku přecedíme, chuť doladíme cukrem, případně solí a octem.
- Podáváme s plátkem vařeného hovězího masa a knedlíkem.
Související
-
Koprová omáčka s vejcem
Na kopr myslete v sezóně – lze ho dobře zamrazit a má pak lepší chuť, než sterilovaný.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.