Rajská omáčka s hovězím

Milujete, nebo nenávidíte...

Suroviny:

půl kg hovězího masa

4-5 rajčat

1 malá konzervička rajského protlaku

1 větší cibule

1 bobkový list

4-5 kuliček nového koření

4-5 pepřů

3 hřebíčky

špetka tymiánu

případně trochu mleté skořice

1/2 citronu (ocet)

cukr

3 lžíce másla

sůl

2-3 lžíce zlaté jíšky

Postup:

  1. Dáme vařit maso do osolené vody – tlakový hrnec proces urychlí.
  2. Na másle lehce do růžova zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme pokrájená rajčata a dusíme.
  3. Po 10 minutách přidáme rajský protlak, všechno koření a také plátky z dobře omytého citronu, krátce prosmahneme, to sníží ostrou kyselost protlaku a zalijeme hotovým vývarem.
  4. Vaříme, až jsou rajčata rozvařená, pak zahustíme jíškou, provaříme, omáčku přecedíme, chuť doladíme cukrem, případně solí a octem.
  5. Podáváme s plátkem vařeného hovězího masa a knedlíkem.

Související