Sýrová omáčka na špagety

Existuje mnoho variant , můžete testovat, která vám bude nejvíc chutnat.

Ingredience
  • špagety
  • 150 ml smetany
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 150 g smetanového sýra
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • případně pepř
  • 2. varianta – 1 kelímek smetany nebo šlehačky a 3 tavené sýry

Postup:

  1. Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety.
  2. Nakrájené česneky krátce orestujeme na oleji, přilijeme smetanu a vývar, vmícháme smetanový sýr a strouhaný parmezán a za stálého míchání rozpustíme. Můžeme lehce opepřit.
  3. Podáváme se špagetami uvařenými al dente.
  4. Druhá varianta je jednodušší – smetanu v kastrolku zahříváme a rozpouštíme v ní sýry, také podle chuti můžeme doplnit česnek a pepř.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?