Sýrová omáčka na špagety
Existuje mnoho variant , můžete testovat, která vám bude nejvíc chutnat.
Ingredience
- špagety
- 150 ml smetany
- 150 ml zeleninového vývaru
- 150 g smetanového sýra
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl
- případně pepř
- 2. varianta – 1 kelímek smetany nebo šlehačky a 3 tavené sýry
Postup:
- Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety.
- Nakrájené česneky krátce orestujeme na oleji, přilijeme smetanu a vývar, vmícháme smetanový sýr a strouhaný parmezán a za stálého míchání rozpustíme. Můžeme lehce opepřit.
- Podáváme se špagetami uvařenými al dente.
- Druhá varianta je jednodušší – smetanu v kastrolku zahříváme a rozpouštíme v ní sýry, také podle chuti můžeme doplnit česnek a pepř.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.