Kuličky v nivové omáčce

Mleté maso vůbec nemusí být fádní!

Ingredience
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce jemné strouhanky
  • pepř
  • 150 g nivy
  • 350 ml směsi šlehačky nebo smetany na vaření a mléka
  • máslo nebo sádlo na vymazání
  • sůl

Postup:

  1. Do mletého masa zapracujeme vejce, strouhanku, pepř, nakrájenou cibuli a sůl.
  2. Ze směsi vytvoříme kuličky o něco menší než pingpongový míček, naskládáme je do vymazané zapékací mísy, lehce podlijeme a dáme do trouby předem dobře vyhřáté. Pečeme asi půlhodiny.
  3. Mezitím smícháme smetanu a mléko a přidáme strouhanou nivu.
  4. Smetanovou omáčkou podlijeme předpečené kuličky a společně ještě asi čtvrt hodiny dopékáme.
  5. Podáváme s dušenou rýží nebo s těstovinami nebo s vařenými bramborami.

Související