Švédské kuličky

Nezapomeňte na omáčku!

Ingredience
  • 500 g mletého masa – směs hovězí a vepřové 1:1
  • 2 střední vařené brambory
  • 1 střední drobně nakrájená cibule
  • 250 ml smetany na vaření nebo mléka
  • 4 lžíce měkkého másla
  • 1 vejce
  • asi 70 g strouhanky
  • sůl
  • bílý pepř
  • na špičku nože mletého nového koření
  • olej na smažení
  • na omáčku: hrnek vývaru, půl hrnku smetany, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžičky sójové omáčky, sůl, bílý pepř

Postup:

  1. Strouhanku zkropíme smetanou nebo mlékem, necháme vsáknout.
  2. V míse smícháme mleté maso, nastrouhané brambory, vlhkou strouhanku, nakrájenou cibuli, máslo, koření, sůl a rozšlehané vejce. Vytvarujeme kuličky.
  3. Na rozehřátém oleji osmažíme kuličky do zlatova.
  4. V kastrolku zahřejeme vývar a přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a povaříme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami, kuličky ještě prohřejeme v omáčce.

    Mohlo by vás zajímat