Masová bábovka

Z obyčejné sekané vykouzlíte specialitku!

Suroviny:

500-750 g mletého masa (směs vepřové a hovězí)

100 g anglické slaniny

2 vejce

strouhanka

trochu mléka

sůl

pepř

majoránka

2-3 stroužky česneku

1 malá cibule

Postup:

  1. Do mletého masa dáme vejce, na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu, koření (sůl, pepř, majoránku), drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek. Promícháme.
  2. Posypeme strouhankou – asi tři lžíce, pokropíme ji mlékem, necháme chvíli nasáknout a dobře promícháme. Podle potřeby můžeme strouhanku přidat.
  3. Hotovou směs rozprostřeme do bábovkové formy, vymazané tukem a vysypané jemnou strouhankou. V dobře vyhřáté troubě upečeme. Můžeme také dát do formy půl směsi, poklást ji vařenými vejci nebo párky a dobře zakrýt druhou půlkou směsi. Na řezu nám pak vznikne hezká mozaika. Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší.