Vepřové kuličky v rajské omáčce

Nemusí být rajská jen s hovězím...

Suroviny:

500 g vepřového plecka

1 vejce

hrst strouhanky

3-4 lžíce mléka

1 cibule

3 stroužky česneku

pepř

sůl

hladká mouka

olej

150 ml pasírovaných rajčat

dobromysl, špetka tymiánu

Postup:

  1. Maso umeleme, přidáme vejce, strouhanku zvlhčenou mlékem, utřený česnek, sůl a pepř a tvoříme kuličky menší než pingpongový míček. Obalíme je v hladké mouce.
  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, opečeme na tom masové kuličky ze všech stran, zalijeme horkou vodou, přidáme pasírovaná rajčata, osolíme, okořeníme dobromyslem a špetkou tymiánu a udusíme do měkka.
  3. Kdo chce hladkou omáčku, vyndá nakonec kuličky na teplý talíř a omáčku rozmixuje.

Související