Vepřové kuličky v rajské omáčce
Nemusí být rajská jen s hovězím...
Suroviny:
500 g vepřového plecka
1 vejce
hrst strouhanky
3-4 lžíce mléka
1 cibule
3 stroužky česneku
pepř
sůl
hladká mouka
olej
150 ml pasírovaných rajčat
dobromysl, špetka tymiánu
Postup:
- Maso umeleme, přidáme vejce, strouhanku zvlhčenou mlékem, utřený česnek, sůl a pepř a tvoříme kuličky menší než pingpongový míček. Obalíme je v hladké mouce.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, opečeme na tom masové kuličky ze všech stran, zalijeme horkou vodou, přidáme pasírovaná rajčata, osolíme, okořeníme dobromyslem a špetkou tymiánu a udusíme do měkka.
- Kdo chce hladkou omáčku, vyndá nakonec kuličky na teplý talíř a omáčku rozmixuje.
Související
-
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Obsahem vitamínů C, B, A, E a minerálů je řapíkatý celer pro naše zdraví oprávněně jednou z tzv. superpotravin.
-
Rajské fazole
Jestli se tak jmenují podle rajského pyré, nebo podle rajské chuti – to už necháme na vás.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka