Filé s hořčičnou omáčkou
Je to tradiční norský recept a norské kuchařky to s rybami umějí...
Suroviny:
4 porce mraženého filé
1 cibule
půl másla – 125 g
3-4 lžičky hořčice
1 bobkový list
2 hřebíčky
sůl
cukr
citron
Postup:
- Vodu v kastrolu trochu osolíme, vložíme cibuli, bobkový list a hřebíčky a povaříme.
- Pak do nálevu vložíme povolené filé a velmi mírně vaříme.
- Máslo dáme do malého kastrolku, ten ponoříme do vodní lázně, zahříváme, a když se máslo rozpustí, přimícháme hořčici. Stále mícháme, podle chuti osolíme, pak chuť vyladíme špetkou cukru a citronovou šťávou.
- Podáváme s opečenými bramborami sypanými sekanou petrželkou, porce filé přelijeme hořčičnou omáčkou a ještě ozdobíme plátkem citronu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka