Filé s majonézou
Ale žádný salát, bude to filé pečené.
Suroviny:
500 g filé
150-200 g majonézy
1 střední cibule
2-3 lžíce másla
3 lžíce strouhanky
zelená petrželka
sůl
pepř
Postup:
- Porce filé osolíme, opepříme podle chuti a dáme na rozpuštěné máslo do zapékací mísy nebo pekáčku.
- Maso zakryjeme nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, navrstvíme na to majonézu a ve střední troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
- Pak posypeme strouhankou a dáme ještě na chvíli zprudka zapéci.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší, zdobíme čerstvou zelenou petrželkou.
Související
-
Tvarůžková pomazánka s majonézou
Olomoucké tvarůžky mají takřka nulový obsah tuku – ve 100 g jen půl gramu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.