Filé s majonézou
Ale žádný salát, bude to filé pečené.
Suroviny:
500 g filé
150-200 g majonézy
1 střední cibule
2-3 lžíce másla
3 lžíce strouhanky
zelená petrželka
sůl
pepř
Postup:
- Porce filé osolíme, opepříme podle chuti a dáme na rozpuštěné máslo do zapékací mísy nebo pekáčku.
- Maso zakryjeme nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, navrstvíme na to majonézu a ve střední troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
- Pak posypeme strouhankou a dáme ještě na chvíli zprudka zapéci.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší, zdobíme čerstvou zelenou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka