Perník z majonézy

Ale nebude to na slano! 

Suroviny:

1 hrnek žitné mouky

1 hrnek hladké mouky

2 lžíce polohrubé mouky

1,5 hrnku mléka

tři čtvrtě hrnku cukru

3 lžíce majonézy

1,5 kypřicího prášku do perníku

tuk a mouka na pekáč

případně 2 lžíce kakaa

Postup:

  1. Smícháme mouky a cukr s kypřicím práškem. Kdo chce tmavší těsto, přidá kakao.
  2. Do mísy přilijeme mléko, přidáme majonézu a vypracujeme hladké těsto.
  3. Nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a do středně předehřáté trouby dáme péci.
  4. Zchladlý perník můžeme ozdobit polevou – citronovou nebo čokoládovou anebo jen pocukrovat.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.

moderátor Jan Pokorný

tata.jpg

Tata a jeho syn

Koupit

Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.