Filé na pórku

A taky na česneku!      

Suroviny:

4 porce filé

4 stroužky česneku

kousek bílé i zelené části z pórku

sůl

mletá paprika

citronová šťáva

olej

hladká mouka

Postup:

  1. Pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na oleji, přidáme utřený nebo na plátečky nakrájený česnek.
  2. Porce mraženého filé pokapeme citronem, osolíme, jemně poprášíme hladkou moukou smíchanou s trochou mleté papriky.
  3. Na pórek s česnekem položíme připravené porce filé, mírně podlijeme horkou vodou a pozvolna dusíme. Mělo by stačit 10-15 minut.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.