Filé na pórku

A taky na česneku!      

Suroviny:

4 porce filé

4 stroužky česneku

kousek bílé i zelené části z pórku

sůl

mletá paprika

citronová šťáva

olej

hladká mouka

Postup:

  1. Pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na oleji, přidáme utřený nebo na plátečky nakrájený česnek.
  2. Porce mraženého filé pokapeme citronem, osolíme, jemně poprášíme hladkou moukou smíchanou s trochou mleté papriky.
  3. Na pórek s česnekem položíme připravené porce filé, mírně podlijeme horkou vodou a pozvolna dusíme. Mělo by stačit 10-15 minut.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.