Filé na pórku
A taky na česneku!
Suroviny:
4 porce filé
4 stroužky česneku
kousek bílé i zelené části z pórku
sůl
mletá paprika
citronová šťáva
olej
hladká mouka
Postup:
- Pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na oleji, přidáme utřený nebo na plátečky nakrájený česnek.
- Porce mraženého filé pokapeme citronem, osolíme, jemně poprášíme hladkou moukou smíchanou s trochou mleté papriky.
- Na pórek s česnekem položíme připravené porce filé, mírně podlijeme horkou vodou a pozvolna dusíme. Mělo by stačit 10-15 minut.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.