Jadranské filé
Můžete tak připravit i jinou rybu – například kapra.
Suroviny:
4 porce filé
1 cibule
2 papriky
4 rajčata
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový nebo slunečnicový olej
citronová šťáva
Postup:
- Maso potřeme česnekem utřeným se solí a podle chuti opepříme.
- Pekáč pokapeme olejem, položíme maso a zakryjeme ho vrstvou na plátky nakrájených paprik, rajčat a cibule. Zakápneme citronem a znovu olejem a v dobře předehřáté troubě upečeme.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
-
Bramborový salát s uzenou rybou
Hodí se uzenáč nebo uzená makrela, ale můžete použít i sladkovodní ryby.
-
Ryba podle námořníka
Základní recept je s amurem, ale klidně vyzkoušejte variantu s kaprem, nebo s pangasem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka