Uzenářův guláš

Už název napovídá něco o surovinách.

Ingredience
  • 200 g točeného salámu
  • 100 g sedláckého boku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • kořenící směs na guláš
  • případně sůl
  • trochu hladké mouky

Postup:

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na 2 lžicích oleje.
  2. Přidáme nadrobno nakrájený sedlácký bok, opečeme ho a pak přidáme nakrájený točený salám a opečeme.
  3. Poprášíme kořenící směsí na guláš, pokud neobsahuje mnoho soli, tak ještě podle chuti dosolíme, mírně podlijeme a krátce povaříme.
  4. V závěru podle potřeby a libosti zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami, těstovinami nebo i jen s krajícem chleba.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.