Guláš AJVAR
Ajvar zná balkánská kuchyně, je to obvykle směs pečených paprik, lilku, česneku a chilli v různém stupni pálivosti.
Ingredience
- 400-500 g hovězího masa, ideálně kližka
- 3 lžíce sádla
- 2 cibule
- 4-5 lžic ajvaru
- sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
- Na rozehřátém sádle necháme zprůsvitnět cibuli, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opečeme ze všech stran, opékáme, až se odpaří tekutina, kterou maso pustilo.
- Přidáme ajvar, osolíme, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.