Nastavovaný guláš

Neberte to jako nouzové řešení, ale jako vylepšení...

Ingredience
  • 250 g vepřového masa
  • 1 velká cibule
  • 1 velké rajče
  • 1 pálivá paprika
  • půl menší cukety
  • 2 lžíce kečupu
  • pepř
  • mletá sladká paprika a špetka ostré
  • sůl
  • olej

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na tomto základu opečeme kostky masa, aby se zatáhly.
  2. Maso poprášíme mletými paprikami, pepřem a osolíme, přidáme kečup, osmahneme.
  3. Zalijeme horkou vodou a dusíme skoro do měkka, pak přidáme nakrájenou papriku. Pokud nemáme pálivou, tak dáme normální a přidáme víc mleté ostré papriky.
  4. Krátce podusíme, pak přidáme nakrájené rajče a nakrájenou cuketu a dodusíme. Šťáva by měla vyjít hustá, aby nebylo potřeba zahušťovat moukou. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem nebo s těstovinami...

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.