Pivovarský guláš
Vedle piva tu má svoji roli i zelenina.
Ingredience
- 1 kg vepřové plece
- 1 velká cibule
- 3 lžíce sádla
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- asi ¼ celeru
- kmín
- sůl
- pepř
- špetka mletého sušeného zázvoru
- asi půl litru světlého piva
- na zahuštění strouhanka z tvrdého chleba
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme.
- Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme připravené maso, utřený česnek a kmín, podlijeme sklenkou piva a dusíme asi 40 minut.
- Pak přidáme nakrájenou mrkev a celer, dochutíme zázvorem, přilijeme pivo a dodusíme společně do měkka.
- V závěru podle potřeby zahustíme chlebovou strouhankou, podle chuti dokořeníme. Rozleželý do druhého dne chutná lépe.
Související
-
Telecí guláš
Na svátek Martina by se měly péct kynuté rohlíčky s makovou náplní, ale jak známe Martiny, možná raději vezmou zavděk gulášem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.