Pivovarský guláš

Vedle piva tu má svoji roli i zelenina.

Ingredience
  • 1 kg vepřové plece
  • 1 velká cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • asi ¼ celeru
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • špetka mletého sušeného zázvoru
  • asi půl litru světlého piva
  • na zahuštění strouhanka z tvrdého chleba

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme.
  2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme připravené maso, utřený česnek a kmín, podlijeme sklenkou piva a dusíme asi 40 minut.
  3. Pak přidáme nakrájenou mrkev a celer, dochutíme zázvorem, přilijeme pivo a dodusíme společně do měkka.
  4. V závěru podle potřeby zahustíme chlebovou strouhankou, podle chuti dokořeníme. Rozleželý do druhého dne chutná lépe.

Související