Kuřecí guláš
Z kuřete se dá uvařit úplně všechno!
Ingredience
- 2 kuřecí prsíčka
- solamyl – bramborový škrob
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 2-3 lžíce rajského protlaku
- mletá sladká paprika
- sůl
- Maso nakrájíme na kostky a poprášíme škrobem.
- Cibule nakrájíme a zpěníme na tuku, pak v tom zarestujeme maso, poprášíme mletou paprikou, přidáme protlak, krátce orestujeme, podlijeme horkou vodou, dosolíme a dusíme do měkka. Kuřecí maso je poměrně brzy hotové.
- Podáváme s těstovinami nebo s kouskem bílého pečiva.
Související
-
Vepřový guláš s křenem
Bez ohledu na směrnice veřejného stravování – guláš je prostě lepší druhý den.
-
Segedínský guláš s bramborovými noky
I když se jídlo názvem hlásí k maďarské kuchyni, je to dnes už česká klasika.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.