Kuřecí guláš
Z kuřete se dá uvařit úplně všechno!
Ingredience
- 2 kuřecí prsíčka
- solamyl – bramborový škrob
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 2-3 lžíce rajského protlaku
- mletá sladká paprika
- sůl
- Maso nakrájíme na kostky a poprášíme škrobem.
- Cibule nakrájíme a zpěníme na tuku, pak v tom zarestujeme maso, poprášíme mletou paprikou, přidáme protlak, krátce orestujeme, podlijeme horkou vodou, dosolíme a dusíme do měkka. Kuřecí maso je poměrně brzy hotové.
- Podáváme s těstovinami nebo s kouskem bílého pečiva.
Související
-
Vepřový guláš s křenem
Bez ohledu na směrnice veřejného stravování – guláš je prostě lepší druhý den.
-
Segedínský guláš s bramborovými noky
I když se jídlo názvem hlásí k maďarské kuchyni, je to dnes už česká klasika.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.