Kuřecí guláš

Z kuřete se dá uvařit úplně všechno!        

Ingredience
  • 2 kuřecí prsíčka
  • solamyl – bramborový škrob
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2-3 lžíce rajského protlaku
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  1. Maso nakrájíme na kostky a poprášíme škrobem.
  2. Cibule nakrájíme a zpěníme na tuku, pak v tom zarestujeme maso, poprášíme mletou paprikou, přidáme protlak, krátce orestujeme, podlijeme horkou vodou, dosolíme a dusíme do měkka. Kuřecí maso je poměrně brzy hotové.
  3. Podáváme s těstovinami nebo s kouskem bílého pečiva.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?