Jehněčí guláš s houbami
Nezapomeňte na slaninu...
Suroviny: 1/2 kg jehněčího masa, 50 g slaniny, 2 lžíce másla, 3 menší cibule, 3-4 stroužky česneku, hrstička sušených hub, paprika, kmín, sůl, trochu mouky a pažitka.
Pracovní postup: Slaninu nakrájíme, rozpečeme a přidáme máslo - na tom zpěníme nakrájené cibule, přidáme maso nakrájené na menší kousky, poprášíme paprikou, osolíme, okmínujeme a přidáme utřený česnek. Osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, podusíme a pak přidáme sušené, předem namočené houby a dodusíme. Na závěr zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, povaříme a povrch na talíři posypeme sekanou pažitkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.