Jehněčí guláš s houbami

Nezapomeňte na slaninu...

Suroviny: 1/2 kg jehněčího masa, 50 g slaniny, 2 lžíce másla, 3 menší cibule, 3-4 stroužky česneku, hrstička sušených hub, paprika, kmín, sůl, trochu mouky a pažitka.

Pracovní postup: Slaninu nakrájíme, rozpečeme a přidáme máslo - na tom zpěníme nakrájené cibule, přidáme maso nakrájené na menší kousky, poprášíme paprikou, osolíme, okmínujeme a přidáme utřený česnek. Osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, podusíme a pak přidáme sušené, předem namočené houby a dodusíme. Na závěr zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, povaříme a povrch na talíři posypeme sekanou pažitkou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.