Mexický hovězí guláš

Hovězí maso bývá tvrdošíjnější, ale tlakový hrnec přípravu přece jen urychlí.

Ingredience
  • 500 g hovězího masa – kližky
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g sušené šunky nebo anglické slaniny
  • mletá sladká paprika
  • mleté chilli
  • 200 ml pasírovaných rajčat
  • sůl
  • konzerva fazolí (400 g)

Postup:

  1. Na oleji osmahneme nakrájené cibule, přidáme nakrájenou sušenou šunku, opečeme a pak vložíme na kostky nakrájené maso a ze všech stran ho pěkně opečeme.
  2. Osolíme, opaprikujeme, dodáme chilli podle chuti, promícháme, přidáme pasírovaná rajčata, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
  3. V závěru přidáme konzervované fazole a už jen necháme přejít var, aby se prohřály. Podávat můžeme samotné nebo s kouskem chleba.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.