Mexický hovězí guláš
Hovězí maso bývá tvrdošíjnější, ale tlakový hrnec přípravu přece jen urychlí.
Ingredience
- 500 g hovězího masa – kližky
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 200 g sušené šunky nebo anglické slaniny
- mletá sladká paprika
- mleté chilli
- 200 ml pasírovaných rajčat
- sůl
- konzerva fazolí (400 g)
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájené cibule, přidáme nakrájenou sušenou šunku, opečeme a pak vložíme na kostky nakrájené maso a ze všech stran ho pěkně opečeme.
- Osolíme, opaprikujeme, dodáme chilli podle chuti, promícháme, přidáme pasírovaná rajčata, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
- V závěru přidáme konzervované fazole a už jen necháme přejít var, aby se prohřály. Podávat můžeme samotné nebo s kouskem chleba.
Související
-
Telecí guláš
Na svátek Martina by se měly péct kynuté rohlíčky s makovou náplní, ale jak známe Martiny, možná raději vezmou zavděk gulášem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.