Mexický hovězí guláš

Hovězí maso bývá tvrdošíjnější, ale tlakový hrnec přípravu přece jen urychlí.

Ingredience
  • 500 g hovězího masa – kližky
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g sušené šunky nebo anglické slaniny
  • mletá sladká paprika
  • mleté chilli
  • 200 ml pasírovaných rajčat
  • sůl
  • konzerva fazolí (400 g)

Postup:

  1. Na oleji osmahneme nakrájené cibule, přidáme nakrájenou sušenou šunku, opečeme a pak vložíme na kostky nakrájené maso a ze všech stran ho pěkně opečeme.
  2. Osolíme, opaprikujeme, dodáme chilli podle chuti, promícháme, přidáme pasírovaná rajčata, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
  3. V závěru přidáme konzervované fazole a už jen necháme přejít var, aby se prohřály. Podávat můžeme samotné nebo s kouskem chleba.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.