Mexický hovězí guláš
Hovězí maso bývá tvrdošíjnější, ale tlakový hrnec přípravu přece jen urychlí.
Ingredience
- 500 g hovězího masa – kližky
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 200 g sušené šunky nebo anglické slaniny
- mletá sladká paprika
- mleté chilli
- 200 ml pasírovaných rajčat
- sůl
- konzerva fazolí (400 g)
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájené cibule, přidáme nakrájenou sušenou šunku, opečeme a pak vložíme na kostky nakrájené maso a ze všech stran ho pěkně opečeme.
- Osolíme, opaprikujeme, dodáme chilli podle chuti, promícháme, přidáme pasírovaná rajčata, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
- V závěru přidáme konzervované fazole a už jen necháme přejít var, aby se prohřály. Podávat můžeme samotné nebo s kouskem chleba.
Související
-
Telecí guláš
Na svátek Martina by se měly péct kynuté rohlíčky s makovou náplní, ale jak známe Martiny, možná raději vezmou zavděk gulášem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.