Bramborové placky s parádou

Nevyhazovat! Využít! To by mělo být heslo v kuchyni.      

Ingredience
  • uvařené studené brambory – asi půl kg
  • 250-300 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • tuk na smažení
  • marmeláda, měkký tvaroh, mandlové lupínky

Postup:

  1. Brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce a mouku, lehce osolíme a vypracujeme těsto.
  2. Odebíráme stejně velké kousky, rozvalujeme na placky, ještě obalíme v mouce a v rozehřátém tuku smažíme po obou stranách.
  3. Hotové placky potřeme marmeládou, ozdobíme našlehaným tvarohem a opraženými mandlovými lupínky.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.