Bramborové škvarkové placky
Klasika, která neomrzí.
Ingredience
- 3 brambory ve slupce vařené
- 1 vejce
- asi ¾ hrnku hrubé mouky
- sůl
- 2 lžíce mletých škvarků
- tuk na smažení
Postup:
- Zcela studené brambory oloupeme a najemno na mrkvovém struhadle nastrouháme.
- Posypeme moukou, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. V závěru přimícháme škvarky.
- Z těsta odebíráme stejně velké kousky a na pomoučeném válu vyválíme placky.
- Pečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Můžeme použít i jako přílohu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.