Polévka mrkvová se žampiony
Než něco vyhodíte, popřemýšlejte, jestli by se to nedalo využít...
Ingredience
- mrkev
- nožičky a vydlabaná drť ze žampionů, které posloužily k zapékání
- lahůdková cibulka
- niva
- petrželka
- sůl
Postup:
- Nakrájenou mrkev a zbytky ze žampionů uvaříme v osolené vodě.
- V závěru přidáme nakrájenou cibulkovou nať a nastrouhanou nivu, na talíři zdobíme zelenou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.