Mrkvová pomazánka
Bude chutnat dětem i dospělým.
Ingredience
- 1 polotučný tvaroh
- 1 větší mrkev
- 1 lžíce majonézy
- sůl
- případně česnek
- řeřicha na ozdobu
Postup:
- Do tvarohu vmícháme jemně strouhanou mrkev, část můžeme nechat na ozdobu.
- Přimícháme majonézu, osolíme, a kdo rád, přidá i utřený česnek.
- Mažeme na plátky chleba, zdobíme řeřichou a strouhanou mrkví.
Související
-
Škvarková pomazánka na výlet
Doporučuji vyškvařit si sádlo doma a připravit škvarky přesně podle vlastní chuti.
-
Brynzová pomazánka
Malý slovenský pozdrav – a dejte přednost pravé brynze z ovčího mléka, bez přídavku mléka kravského.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka