Mrkvová pomazánka

Bude chutnat dětem i dospělým.

Ingredience
  • 1 polotučný tvaroh
  • 1 větší mrkev
  • 1 lžíce majonézy
  • sůl
  • případně česnek
  • řeřicha na ozdobu

Postup:

  1. Do tvarohu vmícháme jemně strouhanou mrkev, část můžeme nechat na ozdobu.
  2. Přimícháme majonézu, osolíme, a kdo rád, přidá i utřený česnek.
  3. Mažeme na plátky chleba, zdobíme řeřichou a strouhanou mrkví.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.