Mrkvová pomazánka
Bude chutnat dětem i dospělým.
Ingredience
- 1 polotučný tvaroh
- 1 větší mrkev
- 1 lžíce majonézy
- sůl
- případně česnek
- řeřicha na ozdobu
Postup:
- Do tvarohu vmícháme jemně strouhanou mrkev, část můžeme nechat na ozdobu.
- Přimícháme majonézu, osolíme, a kdo rád, přidá i utřený česnek.
- Mažeme na plátky chleba, zdobíme řeřichou a strouhanou mrkví.
Související
-
Škvarková pomazánka na výlet
Doporučuji vyškvařit si sádlo doma a připravit škvarky přesně podle vlastní chuti.
-
Brynzová pomazánka
Malý slovenský pozdrav – a dejte přednost pravé brynze z ovčího mléka, bez přídavku mléka kravského.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.