Šneky s ricottou a česnekem
Pochváleno budiž listové těsto!
Ingredience
- 1 listové těsto (400 g)
- asi 500 g ricotty
- česnek – podle chuti
- sůl
Postup:
- Smícháme ricottu s utřeným česnekem a solí. Můžeme volit i jiné příchutě.
- Na tence rozválené listové těsto natřeme náplň, srolujeme a ostrým nožem nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné.
- Poklademe je na pečicí papír na plechu a v ostřeji předehřáté troubě upečeme.
- Pokud chceme skladovat, dáme zcela vychladlé pečivo do dobře těsnící dózy a uložíme v suchu a chladu.
Související
-
Ricottové muffiny s mákem
Ricotta je italský sýr vyráběný ze syrovátky, má poměrně nízký obsah tuku.
-
Koláčky z ricotty
Ricotta je mírně nasládlý italský sýr, vyráběný ze syrovátky. Má nízký obsah tuku, jen 5-13 procent.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.