Špagety aglio s pancettou

Špagety aglio olio – tedy špagety s česnekem a olejem známe; zkuste olej vyměnit za pancettu nebo anglickou slaninu nebo špek. Vždycky to bude příjemné chuťové překvapení.

Ingredience
  • špagety pro 4
  • 150-200 g pancetty, anglické slaniny nebo dobrého špeku
  • 3-4 stroužky česneku
  • parmazán strouhaný

Postup:

  1. Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety.
  2. Na pánvi rozpečeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájený česnek a krátce zasmahneme. Opravdu krátce, aby česnek nezhořkl.
  3. Uvařené špagety scedíme, promícháme s rozpečenou slaninou a na talíři sypeme nastrouhaným parmazánem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.