Špagety aglio s pancettou
Špagety aglio olio – tedy špagety s česnekem a olejem známe; zkuste olej vyměnit za pancettu nebo anglickou slaninu nebo špek. Vždycky to bude příjemné chuťové překvapení.
Ingredience
- špagety pro 4
- 150-200 g pancetty, anglické slaniny nebo dobrého špeku
- 3-4 stroužky česneku
- parmazán strouhaný
Postup:
- Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety.
- Na pánvi rozpečeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájený česnek a krátce zasmahneme. Opravdu krátce, aby česnek nezhořkl.
- Uvařené špagety scedíme, promícháme s rozpečenou slaninou a na talíři sypeme nastrouhaným parmazánem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.