Špagety se smetanou a žampiony
Vyplatí se mít špagety nebo i jiné těstoviny vždy v zásobě.
Suroviny:
4 porce špaget
200-250 g čerstvých žampionů
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 malý kelímek kysané smetany
1 cibule
sůl
Postup:
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, prosmahneme, podle potřeby mírně podlijeme a podusíme.
- V závěru zahustíme hladkou moukou v troše studené vody a vmícháme i zakysanou smetanu, podle chuti osolíme a provaříme.
- V osolené vodě uvaříme špagety, rozložíme je na talíře a přelijeme smetanovými žampiony.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.