Špagety se smetanou a žampiony
Vyplatí se mít špagety nebo i jiné těstoviny vždy v zásobě.
Suroviny:
4 porce špaget
200-250 g čerstvých žampionů
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 malý kelímek kysané smetany
1 cibule
sůl
Postup:
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, prosmahneme, podle potřeby mírně podlijeme a podusíme.
- V závěru zahustíme hladkou moukou v troše studené vody a vmícháme i zakysanou smetanu, podle chuti osolíme a provaříme.
- V osolené vodě uvaříme špagety, rozložíme je na talíře a přelijeme smetanovými žampiony.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.