Směs na špagety

Italové by se možná divili, ale špekáček patří do českých chutí.

Ingredience
  • špagety pro 4 osoby
  • 2 špekáčky
  • dvojnásobný objem cukety
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř, případně špetka mleté pálivé papriky, případně lžička medu

Postup:

  1. Dáme vařit špagety do vroucí osolené vody.
  2. Na sádle nebo oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na ní rozpečeme nakrájené špekáčky, přidáme nakrájenou cuketu, osolíme, okořeníme a prosmahneme.
  3. Přidáme plátky česneku a 2 lžíce protlaku rozmíchaného v troše vody a společně dodusíme. Hlídáme tekutinu a nenecháme cuketu úplně rozbřednout.
  4. V závěru chuť vyladíme lžičkou medu a podáváme se špagetami.

Související