Směs na špagety
Italové by se možná divili, ale špekáček patří do českých chutí.
Ingredience
- špagety pro 4 osoby
- 2 špekáčky
- dvojnásobný objem cukety
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř, případně špetka mleté pálivé papriky, případně lžička medu
Postup:
- Dáme vařit špagety do vroucí osolené vody.
- Na sádle nebo oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na ní rozpečeme nakrájené špekáčky, přidáme nakrájenou cuketu, osolíme, okořeníme a prosmahneme.
- Přidáme plátky česneku a 2 lžíce protlaku rozmíchaného v troše vody a společně dodusíme. Hlídáme tekutinu a nenecháme cuketu úplně rozbřednout.
- V závěru chuť vyladíme lžičkou medu a podáváme se špagetami.
Související
-
Vegetariánské špagety
Gomasio jsou opražená semínka (sezam nebo dýně), smíchaná a prohřátá ideálně s mořskou solí a pak krátce, ne úplně najemno rozmixovaná.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.