Poctivá slepičí polévka

Zahřeje ne těle i na duši.

Ingredience
  • půlka slepice
  • 2 bobkové listy
  • 5 pepřů celých
  • 4 nová koření
  • 1 neloupaná cibule
  • půl celeru
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 2 hrsti nudlí
  • petrželka

Postup:

  1. Očištěnou a omytou slepici dáme do dvou litrů vody, přidáme koření a cibuli, osolíme a vaříme pomalým varem do měkka.
  2. Mrkve a celer nahrubo nastrouháme, osmahneme na másle, zalijeme dvěma sběračkami z vařící se slepičí polévky a podusíme.
  3. Nudle – ideálně domácí – uvaříme zvlášť v osolené vodě. Uvařené nudle vmícháme do udušené zeleniny a rozdělíme na talíře.
  4. Z uvařené slepice obereme a nakrájíme maso a také ho rozdělíme na talíře.
  5. Zalijeme vroucím vývarem a ozdobíme zelenou petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.